Főoldal ._Borok _. Területek ._ Fajták _.Borkóstolás._ Webshop ._ Elérhetőség

 

Ami úrrá tesz 2021 (héjon erjesztett)

Alkohol: 13,5% ___ Sav: 7,1 g/l ___ Tőketerhelés: 1,2 kg

Szőlőfajták: Cserszegi fűszeres - Tramini

Az Úrráteszi-dűlő terméséből készített házasítás, mely ebben az éjváratban nagyjából 50-50%-ban tartalmazza a két illatos fajtát. A dűlő hűvösebb klímája és magas mésztartalmú agyagtalaja izgalmas, élénk savérzettel és ásványos, sós karakterrel járul hozzá a fajták gyümölcsös jegyeihez. A héjon erjesztési idő 12 nap volt a tramini és 4 nap volt a cserszegi fűszeres esetén.

   

Zöld Veltelini 2021 (héjon erjesztett)

Alkohol: 14,5% ___ Sav: 6,4 g/l ___ Tőketerhelés: 0,9 kg

A Csákberek-dűlő terméséből, ezúttal 50%-ban héjon erjesztéssel készített bor, az erjesztés a zajos erjedés elindulásáig történt héjon, azt követően a kipréselt murci tartályban fejezte be a fermentációt. A finomseprő ezt követően többször került felkavarásra, majd egy éves korában került a tétel palackozásra.

   

Szürkebarát 2021 (héjon erjesztett)

Alkohol: 13,5% ___ Sav: 7,1 g/l ___ Tőketerhelés: 1,1 kg

Csákberek-dűlő terméséből, héjon erjesztéssel készített bor, az erjesztés 14 napig történt héjon, azt követően a kipréselt murci tartályban fejezte be a fermentációt. A fajtához képest apró bogyójú klónnak köszönhetően már 14 napos héjon tartás mellett is érezhető csersav és halvány siller intenzitású rubin szín jellemzi a bort.

Piroska - Siller 2021

Alkohol: 13,5% ___ Sav: 7,1 g/l ___ Tőketerhelés: 1,6 kg

Szőlőfajta: Cabernet Sauvignon

A tétel 50%-a két nap héjon áztatást, a másik 50% pedig két nap héjon erjesztést követően került préselésre, majd tartályban erjedt. Az alapanyagként szolgáló szőlő szüretelése két lépcsőben történik, így biztosítva, hogy egy tartalmas, közepes testű, ugyanakkor élénk savú és gyümölcsös siller születhessen.

 

Andesit 2019

Alkohol: 13,5% ___ Sav: 5,2 g/l ___ Tőketerhelés: 1,1 kg

Szőlőfajta: Cabernet Franc, Blauburger, Zweigelt

A Diós-dűlő 50 évesnél idősebb tőkéiről szüretelt, apró fürtű cabernet franc szőlőből készült tétel, mely két hetet erjedt héjon, kézi csömöszölés mellett. A murci ezt követően tartályban fejezte be a fermentációt. A cabernet franc mellett körülbelül 5-5% blauburger és zweigelt is került a házasításba. Szűretlen, derítetlen.

   
   
Zweigelt 2019  

Alkohol: 13,5% ___ Sav: 5,2 g/l ___ Tőketerhelés: 0,9 kg

Szőlőfajta: zweigelt

A hűvös Úrráteszi-dűlő magas mésztartalmú agyagtalajáról, 30 éves tőkékről szüretelt, zweigelt szőlőből készített tétel, mely 13 napot erjedt héjon, kézi csömöszölés mellett. A murci ezt követően tartályban fejezte be a fermentációt. Szűretlen, derítetlen.

   
Webshop:_
   
Partnereink:

____pincearon.hu/kekhegyborok

___csakajobor.hu/kekhegyborok
____bormania.hu/kekhegyborok
____borudvar.hu/kekhegyborok