Főoldal ._Borok _. Területek ._ Fajták _.Borkóstolás._ Webshop ._ Elérhetőség

 

Zöld Veltelini 2015

Alkohol: 14,0% ___ Sav: 5,9 g/l ___ Tőketerhelés: 1,0 kg

"Közepes intenzitású aranysárga megjelenés. Illatában aszalt gyümölcsök jegyei és ásványok tűnnek fel. Kóstolva száraz, lendületes savak, finoman melegítő alkohol, húsos test, elegáns gyümölcsös ízaromák jellemzik. Életteli boregyéniség. Hal, szárnyas és sertés ételek mellé ajánlom kísérőként!"

/Kovács Antal háromszoros magyar bajnok sommelier/

   
   

Ami úrrá tesz 2015

Alkohol: 13,5% ___ Sav: 5,8 g/l ___ Tőketerhelés: 1,2 kg

Szőlőfajták: Cserszegi fűszeres - Tramini

"Világos aranysárga megjelenés. Illatát keleti fűszerek jegyei vezetik fel, amit virágok és egzotikus gyümölcsök aromái ölelnek körül. Kóstolva száraz, életteli savak, diszkrét alkohol, gazdagon jelentkező - de túlzásba nem eső - fűszeres ízaromák jellemzik. Komplex, elegáns fehérbor, amely egy ritkán megtapasztalható oldaláról mutatja be az alapjául szolgáló két szőlőfajtát. Gazdagon fűszerezett szárnyas, hal és sertés ételek mellé ajánlom kísérőként."

/Kovács Antal háromszoros magyar bajnok sommelier/

   
   

Szürkebarát 2015

Alkohol: 12,5% ___ Sav: 5,8 g/l ___ Tőketerhelés: 1,1 kg

"Közepes intenzitású narancs szín. Illatában túlérett piros bogyósok, virágok és leheletnyi ásványosság a főszereplők. Kóstolva félszáraz érzetű, kerek savérzet, húsos test, krémes felszín, gyümölcsös-virágos ízvilág jellemzik. Teljesen más úton halad a bor, mint amit a szürkebarát szőlőfajtától eddig megszokhattunk. Igazi kuriózum; simán leszögezhető, hogy a szabályt erősítő kivételnek számít. Nagyszerű ételkísérő, illetve - megjegyzem - felbontása maga az ALKALOM! Főtt marhahúshoz, sertés, kacsa és liba alapú fogásokhoz, valamint szatmári stílusú töltött káposztához ajánlom kísérőként, nagy szeretettel!"

/Kovács Antal háromszoros magyar bajnok sommelier/

   
   

Piroska - Siller 2016

Alkohol: 12,7% ___ Sav: 6,3 g/l ___ Tőketerhelés: 1,5 kg

Szőlőfajta: Cabernet Sauvignon

A tétel 50%-a két nap héjon áztatást, a másik 50% pedig két nap héjon erjesztést követően került préselésre, majd tartályban erjedt.

"Üdén csillogó cseresznye piros szín. Illatát lédús piros bogyósgyümölcsök jegyei határozzák meg, leheletnyi ásványos aláfestéssel. Kóstolva száraz, életteli savérzet, finoman húsos test, gazdag gyümölcsösség jellemzi. Nagyszerű siller bor a Mátra egyik kicsiny, kézműves pincéjétől. Lecsóhoz, pörköltekhez, paprikásokhoz, halászléhez, kacsa-, liba- és sertéssültekhez ajánlom kísérőként nagy szeretettel!"

/Kovács Antal háromszoros magyar bajnok sommelier/

   
   

Andesit 2015

Alkohol: 14,0% ___ Sav: 6,3 g/l ___ Tőketerhelés: 1,1 kg

Szőlőfajta: Cabernet Franc (80%) Cabernet Sauvignon (20%)

"Mély bíborlila megjelenés. Illatában érett szőlő, áfonya és fekete ribizli kelleti magát. Kóstolva száraz,  savai szép lendülettel közlekednek, taninja bársonyosan simogat. Tüzes alkohol, tartalmas test, harmónia, andezites ásványosság, valamint zamatos-, természetes gyümölcs ízek a jellemzői. Olyan, mint egy vörös színű bársonylepel. 18-19°C-on fogyasztva borjú-, marha- és vadsültek mellé, valamint kemény sajtokhoz ajánlom kísérőként."

/Kovács Antal háromszoros magyar bajnok sommelier/

   
   
Webshop:_
   
   
Partnereink:
 

____pincearon.hu/kekhegyborok

___csakajobor.hu/kekhegyborok
____bormania.hu/kekhegyborok
____borudvar.hu/kekhegyborok