Főoldal ._Borok _. Területek ._ Fajták _.Borkóstolás._ Webshop ._ Elérhetőség

 

Ami úrrá tesz 2016

Alkohol: 13,0% ___ Sav: 6,5 g/l ___ Tőketerhelés: 1,2 kg

Szőlőfajták: Cserszegi fűszeres - Tramini

Az Úrráteszi-dűlő terméséből készített házasítás, mely ebben az éjváratban nagyjából 50-50%-ban tartalmazza a két illatos fajtát. A dűlő hűvösebb klímája és magas mésztartalmú agyagtalaja izgalmas, élénk savérzettel és ásványos, sós karakterrel járul hozzá a fajták gyümölcsös jegyeihez. Az áztatási idő 5-5 óra volt mindkét fajta esetén.

   

Zöld Veltelini 2016 (héjon erjesztett)

Alkohol: 13,7% ___ Sav: 6,0 g/l ___ Tőketerhelés: 1,0 kg

A Csákberek-dűlő terméséből, ezúttal héjon erjesztéssel készített bor, az erjesztés a zajos erjedés elindulásáig történt héjon, azt követően a kipréselt murci tartályban fejezte be a fermentációt. A finomseprő ezt követően többször került felkavarásra, majd egy éves korában került a tétel palackozásra.

   

Zöld Veltelini 2015

Alkohol: 14,0% ___ Sav: 5,9 g/l ___ Tőketerhelés: 1,0 kg

A Csákberek-dűlő terméséből, áztatás nélkül készített bor. Az erjesztés és az érlelés is tartályban történt. A finomseprő többször került felkavarásra az erjedést követően, majd egy éves korában került a tétel palackozásra.

Szürkebarát 2016 (héjon erjesztett)

Alkohol: 12,8% ___ Sav: 5,9 g/l ___ Tőketerhelés: 1,1 kg

Csákberek-dűlő terméséből, héjon erjesztéssel készített bor, az erjesztés a zajos erjedés elindulásáig történt héjon, azt követően a kipréselt murci tartályban fejezte be a fermentációt. A fajtához képest apró bogyójú klónnak köszönhetően már néhány napos héjon tartás mellett is érezhető csersav és világos lazac szín jellemzi a bort.

Piroska - Siller 2016

Alkohol: 12,7% ___ Sav: 6,3 g/l ___ Tőketerhelés: 1,4 kg

Szőlőfajta: Cabernet Sauvignon

A tétel 50%-a két nap héjon áztatást, a másik 50% pedig két nap héjon erjesztést követően került préselésre, majd tartályban erjedt. Az alapanyagként szolgáló szőlő szüretelése két lépcsőben történik, így biztosítva, hogy egy tartalmas, közepes testű, ugyanakkor élénk savú és gyümölcsös siller születhessen.

 

Andesit 2015

Alkohol: 14,0% ___ Sav: 6,3 g/l ___ Tőketerhelés: 1,1 kg

Szőlőfajta: Cabernet Franc

A Diós-dűlő 50 évesnél idősebb tőkéiról szüretelt, apró fürtű cabernet franc szőlőből készült tétel, mely két hetet erjedt héjon, kézi csömöszölés mellett. A murci ezt követően tartályban fejezte be a fermentációt. Szűretlen, derítetlen.

   
Webshop:_
   
Partnereink:

____pincearon.hu/kekhegyborok

___csakajobor.hu/kekhegyborok
____bormania.hu/kekhegyborok
____borudvar.hu/kekhegyborok