___Bemutatkozás __. Ökokerámia __. Alapelvek __. Webshop __. Elérhetőség

 
 
  Munkám során szem előtt tartott alapelvek:  
 • Egyediség: Minden kerámiámra egy speciális díszítő felrakás jellemző, mely leginkább egy apró agyaggolyókból kirakott mozaikképhez hasonlítható.  A díszítmény – kizárólag Kékhegy kerámiára jellemző - sajátos kivitelezését a kirakott minta saját megtervezése egészíti ki, így tárgyaim minden elemükben jól átgondolt, egyedi darabok. Kerámiáim kézi megformálással, szabad alakítással készülnek, ezért magában hordoznak bizonyos esetlegességet. Ez adja az adott tárgy báját, varázsát azaz „személyiségét”, ami megkülömbözteti őt a többitől, mint ahogy minket embereket is ezek az egyedi külső, belső vonások külömböztetnek meg egymástól. Nem használok öntőformákat, nem alkalmazok kisüzemi technológiát, sorozatgyártást, még korongot is ritkán, így minden darab, amit készítek megismételhetetlen a maga nemében. Benne vannak érzéseim, engergiáim, gondolataim, egész személyiségem. Ez az a plusz hozzáadott érték, melyet biztosan nem kapunk meg egy szériaterméktől, egy üzemi kerámiától, csakis egy kézműves remektől. Felesleges tehát egy kézműves terméktől elvárni ugyanazt a szabályosságot, mértani pontosságot, hibátlan megjelenést, amit a sorozatgyártott, technológiai termékek tudnak, hiszen más funkciót látnak el, azonban elvárhatjuk, hogy szép és szeretnivaló legyen, sajátos hangulatot vigyen a hétköznapjainkba és minden alkalommal amikor kézbe veszem, érezzem hogy értéket jelent.
 • Minőség: Kizárólag magas minőségű anyagok felhasználásával dolgozom. Kerámiáimat kétszer  égetem magas hőfokon, így kémiai, fizikai hatásoknak ellenállóak, tartósak és időtállóak lesznek. Speciális díszítő technikám nagyfokú precizitást és odafigyelést igénylő aprólékos kézi munka, mely rendkívül idő és munkaigényes. A tárgyra kerülő díszítő felrakáshoz minden egyes apró golyót sajátkezűleg sodrok meg, majd rakom ki belőlük – mint kicsi mozaik elemekből – az általam megtervezett mintát. A munka valamennyi fázisát sajátkezűleg végzem és ezalatt nem csak a klasszikus kerámiakészítés folyamatát értem (agyag előkészítése, formaadás, díszítés, mázazás, kiégetés), hanem az azt követő korántsem kerámikus munkafolyamatokat (termékfotózás, marketing aktivitás, közösségépítés, kapcsolattartás). A minőségi alapanyagokon túl, ez a személyes részvétel az, ami biztosítja kerámiáim magas minőségét és egyben garantálja, hogy tárgyaim értéket jelentsenek új tulajdonosuk számára.
 • Környezettudatosság: Műhelyemet igyekszem környezettudatos szemléletben működtetni, nézzük mit is jelent ez a gyakorlatban, azaz mitől öko az Ökokerámia:
  • Környezetkímélő módon, elektromos kemencében égetem kerámiáimat
  • Kizárólag károsanyag-mentes mázakat alkalmazok, melyek ólom és kadmium mentesek.
  • Környezetbarát csomagolószert használok.
  • A műhelyben keletkező hulladékot szelektíven gyűjtöm, előírásoknak megfelelően tárolom, majd gondoskodom az elszállításról.
  • +1:  Mindezek fölött van még egy fontos tényező, mellyel lehet jól vagy rosszul bánni, de mindenképpen érdemes odafigyelni rá, és ez az IDŐ. Igyekszem egy olyan emberléptékű műhelyt kialakítani, ahová ha belépünk kicsit megáll az idő és felgyorsult világunk lelassul. Az ide betérőnek lehetősége van nézelődni, elmélkedni, beszélgetni, nem rohanni csak úgy lenni, hiszen én magam is fontosnak tartom ezt munkám során. Elmerengek egy-egy készülő tárgy felett, vajon mit sugall majd az embereknek, illetve kifejezi-e azt, ami a célom volt vele. Minden kerámiám gondosan megtervezett, aprólékosan kidolgozott  darab, ám ennek ára van, ami az IDŐ. Készítésük során nem sietek, nem kapkodok, mivel azt szeretném, hogy tökéletes legyen.