___Bemutatkozás __. Ökokerámia __. Alapelvek __. Webshop __. Elérhetőség

 
   

Köszöntelek a Kékhegy Ökokerámia világában!


Elsablonosodó egyen-világunkban – ahol a média diktálta szépséget másolja a tömeg – igyekszem felfedezni az egyedi és megismételhetetlen szépséget az életemben. Ezt az érzést keresem ha ránézek egy festményre, megkóstolok egy kézműves bort vagy megpillantok egy naplementét a szőlőhegyen munka közben. Ez emeli ki lelkemet a szürke hétköznapokból, ez inspirál munkám során és teremt számomra egy pillanatnyi ünnepet. Ugyanezt az érzést szeretném becsempészni a mindennapokba a kerámiáimon keresztül.
Azok a kétkezi munkás emberek akik szeretik amit csinálnak, gyakran megtapasztalják munkájuk közben az áramlás varázsát. A flow élményt leginkább ahhoz szokták hasonlítani, mint amikor egy kisgyerek, aki önfeledt játékába teljesen belefeledkezik, kizárja a külvilágot és csak ő létezik meg a szeretett játék. Valahogy így vagyok én is miközben a tárgyaimon dolgozom. Magával ragad egy forma, egy minta, egy anyag és csak azt nézem percekig, nem tudok szabadulni tőle, fejemben lepörögnek a lehetséges végeredmény képei. Majd gyorsan rajzolok... A tervezés után következhet a megvalósítás és az alkotás folyamata újra magával ragad, képes vagyok egész nap fel sem állni munkám mellől.
Már az első találkozás alkalmával lenyűgözött az agyag, a maga végtelen egyszerűségével, természetességével, sokoldalúságával. Azzal a képességével, hogy egy egyszerű égetési folyamat nyomán a legkülönfélébb használati tárgyak vagy akár kiemelkedő műalkotások születhetnek belőle. Életre kel a tűzben, benne van alkotója személyisége, hangulata, kapcsolata önmagával és környezetével. Számomra az agyaggal való munka nem más, mint érzelmeim kifejezése, út az önmegismeréshez, harmóniára való törekvés, de mindenek előtt öröm.

 
Piroska-Orbán Szilvia___