HALÁSZ

(ÍGY FŐZTÖK TI)

 

 

Kedves barátaim, ha igazi, a mai kor követelményeinek megfelelő halászlét akartok készíteni, akkor ne hallgassatok mindenféle nagyzoló üresfejű ráadásul rosszindulatú alakokra, akik arról próbálnak meggyőzni titeket, hogy a halászlébe pontyszelet sokféle apró hal, halfej, ikra stb..szükséges. Ti csak szépen menjetek el a legközelebbi  nagyáruházba, ott a mélyhűtő pultban  találtok remek fagyasztott  halakat, ebből vegyetek egy jó kilónyit. Ezekkel nem kell kínlódnotok sem a halpucolással, sem a belezéssel így máris időt nyertetek. Azzal ne törődjetek, hogy némelyek holmi passzírozásról mesélnek, hogy ettől lesz sűrű a lé, vegyetek egy doboz  halászlékockát, ez az igazi ezzel majd meglátjátok több legyet fogtok ütni egy csapásra.( persze ide ez a hasonlat elég morbid) Így egy füst alatt oldottátok meg a sózást, paprikázást, sűrítést.

Miután így az alapanyagokat sikeresen beszereztétek, hazaérkezve már el is kezdhetitek a főzési műveletet. Nyugodjatok meg, egyáltalán nem számít, hogy miben főzitek. Amilyen lábast találtok olyanban. Csak elég nagy legyen. Persze némelyek okoskodnak, hogy halfőző bogrács,  szabad tűz, meg kemény fa. Ti  ne törődjetek ilyesmivel, tegyétek fel nyugodtan a gázra, így nem kell favágással, tüzeléssel bíbelődnötök. Persze előbb nyugodtan engedjetek a lábosba, kellő mennyiségű  csapvizet, főzés közben úgy is elillan belőle  a klór. Amikor a víz felforrt, szépen dobjatok bele néhány halászlékockát, amikor végül a kocka felolvadt, és a leve szép barnáspiros lett, belerakhatjátok az addigra már némileg kiolvadt halszeleteket. Aztán megkóstolhatjátok. Ha úgy látjátok, hogy a leve nem elég sűrű, tehettek bele némi állományjavító adalékot, majd ez megteszi a magáét, jól besűríti az ételt. Miután ezt a remekbeszabott halászlét jóízűen elfogyasztottátok, biztosan jól fog esni utána egy pohár kannás bor. Bátran ajánlhatom hozzá a Vidám Vincellér elnevezésű, kunsági fehérbort.  Kedves egészségetekre!

 

Így főzök én...