Egy egyszerűnek mondható élelmiszer tasakján találtam a következő „anyagokat”, tehát hogy milyen összetevőkből áll a nevezett élelmiszer. Érdemes elolvasni, mert ezt mi megesszük!
Tehát: Búzaliszt, víz, cukor, sütő margarin (növényi olajok és zsírok, ivóvíz emulgálószer (E471) étkezési só, savanyúságot szabályozó anyag (E330) szinezék (béta karotin), aromák. Élesztő, tejpor, konyhasó, tojáspor, adalékanyag (emulgálószer:(E 472e) dextróz, búzafehérje, búzamaláta liszt, Csomósodást gátló (E341) (E170) , Lisztjavítószer (E 300) cisztein (E 920) enzimek) ……fény (tejfehérje )tej), dextróz, olaj (növényi) színezőanyag (E100, E 120)
/A kipontozott rész az árulkodik a termék nevéről/
Most ide írom, hogy mi szüKséges normális esetben A fenti élelmiszer eLkészítéséhez, ebből egy kevéssé gyakorlott hÁziasszony is rá fog jönni hogy mi sül ki ebből.
Tej,vaj, Cukor,élesztő, tojás sárgája, Só,liszt. Ennyi.